23 august 2008

Cabana Rarau

Cabana RARAU

Cabana RARAU**
Reg. 1 Nord Est
Campulung Moldovenesc
jud. Suceava
Masivul Rarau
Tel.:0788-39.21.94

LOCALIZARE:   Câmpulungul Moldovenesc este situat în partea central-estică a judeţului Suceava, pe magistrala rutieră transcarpatică E576 Gura Humorului - Vatra Dornei - Bistriţa, la 67 km de municipiul reşedinţă de judeţ - Suceava şi la 35 km de Vatra Dornei.
Cabana Rarău este situată aproape de vârful cu acelaşi nume din masivul Rarău-Giumalău, lângă celebra formaţiune de stânci "Pietrele Doamnei", într-un peisaj de o frumuseţe şi un pitoresc aparte.
În apropierea Cabanei Rarău se găseşte Izvorul Rece, cu un debit impresionant, ţinând cont de altitudinea la care se află şi o temperatură aproape constantă în plaja 2-4 grade, în tot timpul anului.
La mică distanţă de cabană se găseşte şi Peştera Liliecilor, unică în această parte a ţării şi care - cu siguranţă - în cel mai scurt timp va fi declarată rezervaţie. 


CĂI DE ACCES:   De la staţia CFR Câmpulung Est (în care opresc toate trenurile de persoane, indiferent de rangul acestora), accesul se face pe drum modernizat, pe toată durata anului, pe valea Izvorului Alb - Poiana Sihăstriei - Rarău. Drumul este întreţinut şi este accesibil vara tuturor categoriilor de autoturisme şi iarna numai celor cu tracţiune integrală.
Pentru amatorii de drumeţie cu rucsacul în spate, există mai multe variante de acces la Cabana Rarău, dintre care cea mai populară este cea paralelă cu drumul mai sus amintit.

O altă variantă este cea din centrul municipiului Câmpulung Moldovenesc, prin Valea Seacă, apoi prin Fundul Văii Seci sau prin Dealul Bodea.
Probabil cel mai pitoresc traseu este cel din Câmpulung Moldovenesc - Stadion - Pârâul Mesteacăn - Măgura Runcului - Obcini - Cabana Rarău.

CABANA RARAU

 • FACILITATI:
  - marea majoritate a camerelor au vedere spre Pietrele Doamnei
  - seminee
  - TV color
  - apa calda si incalzire permanent asigurate de centrala proprie a cabanei
  - restaurant (100 locuri)
  - bar de zi
  - discoteca
  - teren de sport
  - spatii de campare
  - parcare pazita permanent, in fata cabanei
  - servicii de pastrare valori la receptia cabanei
  - servicii de rezervare bilete de autocar, tren sau avion, rezervari bilete de teatru, film sau alte manifestari culturale sau sportive de la agentiile on-line prin agentia Rarau-Turism
  - servicii de transfer de la/la Hotel Zimbru
  - servicii de inchiriere material sportiv (sah, table, schiuri, biciclete, rachete de tenis de camp)
  - echipa Salvamont la cabana

  Activitati:
  - escalada
  - mountain-biking
  - speologie (in timpul verii)
  - schi sau sanius (pe timp de iarna)
  - snowboard
CABANA RARAU este situata in masivul Rarau la altitudinea de 1520 metri, dispune de 110 locuri de cazare in camere dotate cu sistem de incalzire centrala, apa calda, seminee, restaurant de categoria a II-a, parcare privata pazita. Marea majoritate a camerelor au vedere spre "Pietrele Doamnei", privelistea oferita fiind una de neuitat.
Camerele au doua, trei sau patru paturi, oferind conditii optime de cazare drumetilor ajunsi aici. Gazdele de la Cabana Rarau fac tot ce le sta in putinta ca musafirii lor sa se simta bine, fie ca au ajuns aici pentru escalada, mountain-biking, speologie (in timpul verii) sau schi sau sanius (pe timp de iarna).

Tarifele variaza de la 10$/noapte (camera cu un pat) la 18$/ noapte (camera cu 4 paturi).
Tarifele variază de la 40 lei/noapte la 50 lei/ noapte.

In ultimii ani, de la sezon la sezon, turistii ajunsi la Cabana Rarau constata o imbunatatire a conditiilor de cazare, ospitalitatea gazdelor spunandu-si pe deplin cuvantul. Curatenia e la ea acasa, meniurile sunt tot mai variate, barul tot mai bine aprovizionat.
Iar ca excursia sa va fie lipsita de griji, in fiecare week-end, la cabana Rarau exista echipa Salvamont, gata in orice moment sa sara in ajutorul drumetului in impas.

Rarau-Giumalau Cabana Pastorala 0724169665
Rarau-Giumalau Cabana Rarau 0721367770
Rarau-Giumalau Salvamont Voicu Raia 0745313052